home privacy policy
SHARE THIS:
Facebook Twitter Email Print Addthis More Sharing Services

Privacy Policy

PRIVACY NOTICE (FOR CUSTOMERS)

We, Secure Parking Corporation Sdn Bhd (322881-M) (hereinafter referred to as “SPCSB”, “we”, “us”, “our” and other similar expressions), value and respect the privacy rights of all our customers across all aspects of our business and we strive to protect your personal data in compliance with the laws of Malaysia.

SPCSB will only collect and use your personal data in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 (and any other such laws that may be enacted from time to time), with this Privacy Notice and such other term(s) in the agreement(s) that you may contract with us or have contracted with us.

We highly encourage that you carefully read this Privacy Notice to allow you to understand how we collect, use, handle, retain, disclose, and protect your personal data. Succinctly, this Privacy Notice explains:

1. The type of personal data that we collect;

2. How we collect your personal data;

3. How we use your personal data;

4. The parties that we may disclose your personal data to; and

5. The choices that we offer for you to access and update your personal data.

Kindly take note that unless stated otherwise, the words used herein shall have the same meaning and definition as in the Personal Data Protection Act 2010 (hereinafter referred to as “PDPA”).

The Personal Data That We Collect

In order to provide you with our service(s), deal with your inquiry(ies), open and operate an account with us, and/or to inform you of current and upcoming promotion(s), we need to collect and use your personal data or the personal data of a third person. In the event that we are not provided with all the personal data that we request, we may not be able to provide you with our service(s) or continue to provide you with our service(s).

The extent and type of personal data that we collect from you depends on our service(s) that you subscribe to and/or the purpose of the collection of the personal data. The personal data that we collect may include, but not limited to, your name, NRIC number, nationality, passport number, address, email address, mobile phone number, date of birth, gender, photograph, video, employment status, employer’s details, parking habits and lifestyle choices, motor vehicle registration number, credit card details, and/or debit card details. If you are a company, we may collect such data including, but not limited to, your company registration number, your phone and/or fax number, your business and/or registered address, and/or your employee’s personal data.

How We Collect Your Personal Data

We will collect your personal data when you register with us for the Parking License Application. We may also collect your personal data such as a photo and/or video of you and your vehicle when you enter our parking area, make payment at the parking ticket payment machine, and/or when you exit our parking area. We may also collect your data from third party related application(s) or software(s) for the purpose of providing you with our services or related services. We may also collect your personal data from your employer where the services we provide are related to your employer-employee relationship and we may collect your personal data from your employees. In addition to the above, we may also collect your personal data from any third-party that you have authorised to disclose your personal data to us.

The Purpose of The Collection of Your Personal Data

We collect your personal data for the following purposes:

1. to identify users of our service, potential users and their representatives;

2. to provide our services;

3. to provide related services;

4. to manage and maintain your account with us;

5. for administration purpose(s);

6. to develop and/or implement initiatives to improve our services;

7. to seek your opinions or comments about our services;

8. to inform you about promotions, offers and/or other benefits (including third party benefits) that may become available;

9. to carry out our management, administrative, quality assurance and complaint handling activities in a professional and efficient manner;

10. conduct consumer and market research;

11. to follow up or pursue any queries you make;

12. for any other purpose(s) related thereto; and

13. for any purpose(s) required or permitted by any law, regulations, guidelines, and/or relevant regulatory authorities.

Use and Disclosure of Personal Data

We shall use and disclose your personal data for such purpose(s) that the personal data was collected, as indicated above and for any other secondary purpose(s).

We shall disclose, where necessary, your personal data to our related entities, landlord(s), service providers, and/or contractors, who assists us in providing and/or supplying our product(s) and service(s).

Notwithstanding the above, we may be required, as a result of our contractual obligation(s) to you or to any other third-party, to disclose your personal data to the landlords of a particular car parking facility that we manage and operate, and to our auditors who shall conduct audits of our business and services.

Except where indicated above, we will not use and/or disclose your personal data unless:

1. we have obtained the consent from the individual concerned;

2. the third-party we disclose the personal data to are our agent, service provider and/or contractor, in which case we will require them to only use and disclose the personal data only for the purpose for which it was provided to them;

3. the third-party is a person involved in a dealing or proposed dealing (including but not limited to a sale) of all or part of our assets and/or business;

4. the third-party is a credit reporting agency, your creditor, banker, financier, and/or credit provider; and

5. the disclosure is permitted, required and/or authorised by or under law.

Marketing

In addition to the above, we may use your personal data to advise and inform you of new product(s), service(s) and/or marketing initiative that we think may be of interest to you. This may include, but not limited to, product and/or service offerings, newsletters and general information about us and/or third-parties.

If you prefer not to receive information about such product(s) and service(s), you can contact our Customer Privacy Officer and request to be removed from the relevant circulation list (the contact details of the Customer Privacy Officer are provided at the end of this Privacy Notice).

We would like to highlight to you that your act of unsubscribing will not end the transmission of service-related emails from us, such as administrative email alerts in relation to your account settings except where you have terminated your account with us.

Access

You are more than welcome to request to have access to your data within our storage at any time. If you wish to do so, you may at any time, log in into your online account with us at www.secureparking.com.my and view all of your data within our storage.

In the event that such data of yours is not made available to you via your online account or that you are unable to access your personal data, kindly contact our Customer Privacy Officer. Our Customer Privacy Officer shall do their best to grant you access where possible within twenty-one (21) days from when our Customer Privacy Officer receives your request. In the event that we are unable to comply with your request within the aforementioned twenty-one (21) days, we shall try out best to comply within thirty-five (35) days from when our Customer Privacy Officer receives your request.

However, where:

1. the identity of the data subject is unidentifiable from the information given;

2. the access impacts on the privacy of others;

3. the request for access is frivolous or vexatious;

4. the cost incurred is far too great;

5. there are confidential commercial information that may be disclosed in the process;

6. the personal data is with another data user and such data user are unable to comply;

7. there are existing or anticipated legal proceedings; or

8. such access can be denied under law or by a law enforcement agency

we may not be able to provide you with access to the personal data we hold about you. In the event that we deny and/or are unable to comply with your request for access, we will inform you the reason(s) of our denial and/or inability to comply.

Please note that in processing your request, we may charge you a reasonable fee as prescribed under the Personal Data Protection (Fees) Regulations 2013 or its amendment from time to time to cover any cost incurred by us.

Quality & Correction

We strive to ensure that your personal data with us are accurate, complete and up-to-date at all times. If at any point in time you believe that any of the personal data of yours that we hold is inaccurate, incomplete or not up-to-date, you should immediately inform us with the correct, complete and accurate data. We will use all reasonable efforts to correct the data within twenty-one (21) days from when our Customer Privacy Officer receives your request for correction. In the event that we are unable to make such correction within the aforementioned twenty-one (21) days, we will inform you of our inability to make such correction within reasonable time as well as the reason as to why we are unable to do so. We shall, however, try out best to comply within thirty-five (35) days from when our Customer Privacy Officer receives your request for data correction.

Alternatively, you may log into your online account with us at www.secureparking.com.my and update your details there as this method of correction would be much more faster and convenient for you. In the event that you are unable to correct your details there or such detail is locked from being altered, kindly contact our Customer Privacy Officer and our Customer Privacy Officer shall do their best to make the necessary amendment(s) for you.

How We Store Your Personal Data

As we strive to protect your personal data, we limit the personnel that can access your data and the amount of data accessible by them. Only personnel that specifically requires your personal data may access it to carry out their business responsibilities. Our employees are at all times obliged to respect the confidentiality of any personal data held by us.

We take reasonable steps to keep your personal data secure and protect it from loss, misuse, or unauthorized alteration. Any of the personal data you electronically provide to us are stored on secure servers. We also maintain a reasonable physical security procedures to manage and protect the use and storage of records containing personal data.

Website & Cookies

In order to ensure that we meet the needs and wants of our website users in addition to further develop our online services, we may collect aggregated information by using cookies or similar electronic tools.

Cookies are small amounts of information sent from a web server to your computer. These cookies are used to retain login and location information in order to make your experience more convenient and personal. We do not use cookies to track your internet activity before or after you leave our website. No other company has access to our cookies.

Changes to Our Privacy Notice

We may update or change this Privacy Notice at any time, from time to time as and when we find it necessary to do so. When we do so, we will publish the updated Privacy Notice on our website which shall supersede the previous version of the Privacy Notice. The updated Privacy Notice will apply between us whether or not we have given you specific notice of any change.

Complaint Resolution

We are committed to constantly improve our procedures to ensure that personal data that we process are kept secured and treated appropriately. If you feel that we have failed to deal with your personal data in accordance with this Privacy Notice, please speak to us so that we have an opportunity to resolve the issue to your satisfaction.

We will log your complaint and our Customer Privacy Officer will:

1. listen to your concerns and grievances;

2. discuss with you the ways in which we can remedy the situation; and

3. put in place an action plan to resolve your complaint and improve our personal data handling procedures if appropriate.

Disclosure to Overseas Recipients

We will not disclose your personal data to recipients located outside of Malaysia except where we are required to do so by our parent company and for administrative purposes.

Discrepancies

This Privacy Notice is prepared in two languages, Bahasa Malaysia and English. Should there be any inconsistencies between the two versions, the version in English shall prevail and be referred to.

Contact Us

If you wish to access any of your personal data that we hold about you, or have a query about this Privacy Notice, please contact our Customer Privacy Officer:

Name: Mr. Mak Jee Chew – Manager – Risk Management

Email: jcmak@secureparking.com.my

Address: Wisma Secure Parking,

     L-G-05, Block L, Pusat Dagangan NZX,

     No.2, Jalan PJU 1A/41B, Ara Jaya,

     47301 Petaling Jaya, Selangor

 

Last updated: 01 February 2017

 

NOTIS PRIVASI (UNTUK PELANGGAN)

Kami, Secure Parking Corporation Sdn Bhd (322881-M) (selepas ini dirujuk sebagai “SPCSB” atau “kami” atau apa-apa ungkapan yang membawa maksud yang sama), menghargai dan menghormati hak privasi kesemua pelanggan kami dari segala aspek perniagaan dan kami sentiasa berusaha untuk melindungi data peribadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia.

SPCSB hanya akan mengumpul dan menggunakan data peribadi anda sejajar dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (dan apa-apa undang undang yang mungkin digubal dari semasa ke semasa), dengan Notis Privasi ini dan dengan terma-terma yang dinyatakan dalam sebarang perjanjian yang anda telah atau akan tandatangani dengan kami.

Kami amat menggalakkan anda membaca Notis Privasi ini bagi membolehkan anda memahami bagaimana kami mengumpul, menggunakan, menyimpan, menzahirkan, dan melindungi data peribadi anda. Secara ringkas, Notis Privasi ini menjelaskan:

1. Jenis data peribadi yang kami kumpulkan;

2. Bagaimana kami mengumpul data peribadi anda;

3. Bagaimana kami menggunakan data peribadi anda;

4. Pihak-pihak yang kami dibolehkan untuk menzahirkan data peribadi anda; dan

5. Cara-cara yang kami tawarkan untuk anda mengakses dan mengemaskini data peribadi anda.

Melainkan dinyatakan sebaliknya, perkataan-perkataan yang digunakan di sini mempunyai maksud dan definisi yang sama sepertimana yang terdapat dalam Akta Pelindungan Data Peribadi 2010 (selepas ini dirujuk sebagai “APDP”).

Data Peribadi Yang Kami Kumpul

Bagi membolehkan kami menawarkan perkhidmata kami kepada anda, melayani pertanyaan anda, membuka dan mengendalikan akaun dengan kami, dan/atau memaklumkan anda berkenaan promosi-promosi semasa atau akan datang, kami perlu untuk mengumpulkan dan menggunakan data peribadi anda atau data peribadi pihak ketiga. Sekiranya kami tidak diberikan kesemua data peribadi yang kami pohon, kami mungkin tidak dapat memberikan perkhidmatan kami kepada anda atau menyambung untuk memberikan perkhidmatan kami kepada anda.

Jenis dan setakat mana kami mengumpulkan data peribadi anda adalah berdasarkan kepada perkhidmatan kami yang anda langgani dan/atau tujuan pengumpulan data peribadi tersebut. Antara data peribadi yang kami kumpul mungkin termasuk, tetapi tidak terhad kepada nama, nombor kad pengenalan, no passport, alamat, alamat emel, nombor telefon bimbit, tarikh kelahiran, jantina, gambar, video, status pekerjaan, maklumat-maklumat majikan, kebiasan atau tabiat meletakkan kenderaan serta pilihan gaya hidup, nombor pendaftaran kenderaan, maklumat kad kredit, dan/atau maklumat kad debit anda. Sekiranya anda merupakan sebuah syarikat, kami mungkin mengumpulkan data-data berikut tetapi tidak terhad kepada, nombor pendaftaran syarikat, no telefon dan/atau faksimili anda, alamat perniagaan atau alamat berdaftar anda, dan/atau data peribadi pekerja-pekerja anda.

Bagaimana Kami Mengumpulkan Data Peribadi Anda

Kami akan mengumpulkan data peribadi anda apabila anda mendaftar untuk Pemohonan Lesen Parkir. Kami juga mungkin akan mengumpul data peribadi anda seperti gambar dan/atau video anda dan kenderaan anda apabila anda masuk ke kawasan parkir kami, membuat bayaran di mesin bayaran tiket kami, dan/atau apabila anda keluar dari kawasan parkir kami. Kami juga mungkin mengumpul maklumat anda dari applikasi atau perisian pihak ketiga yang berkaitan bagi tujuan membekalkan kepada anda perkhidmatan kami atau sebarang perkhidmatan yang berkaitan. Kami juga mungkin mengumpul data peribadi anda dari majikan anda sekiranya perkhidmatan yang kami berikan adalah berkaitan dengan hubungan majikan-pekerja dan kami juga mungkin mendapatkan data peribadi anda dari pekerja-pekerja anda. Selain daripada yang dinyatakan di atas, kami juga boleh mendapatkan data peribadi anda dari mana-mana pihak ketiga yang anda telah memberikan kebenaran kepada mereka untuk membekalkan data peribadi anda kepada kami.

Tujuan Pengumpulan Data Peribadi

Kami mengumpul data peribadi anda untuk tujuan-tujuan berikut:

1. bagi mengenalpasti pengguna-pengguna perkhidmatan kami, bakal pengguna dan wakil-wakil mereka;

2. bagi membekalkan perkhidmatan kami;

3. bagi membekalkan perkhidmatan yang berkaitan;

4. bagi mengurus dan mengekalkan akaun anda dengan kami;

5. bagi tujuan pentadbiran;

6. untuk membangunkan dan/atau melaksanakan inisiatif bagi meningkatkan kualiti perkhidmatan kami;

7. untuk mendapatkan pandangan, pendapat dan komen anda mengenai perkhidmatan kami;

8. untuk memaklumkan kepada anda mengenai sebarang promosi, tawaran dan/atau faedah (termasuk promosi, tawaran dan/atau faedah dari pihak ketiga);

9. bagi membolehkan kami menjalankan aktiviti pengurusan, pentadbiran, jaminan kualiti dan pengendalian aduan secara cekap dan profesional;

10. bagi menjalankan kajian pengguna dan pasaran;

11. untuk mengambil tindakan susulan atau melanjutkan sebarang pertanyaan oleh anda;

12. untuk apa-apa tujuan lain yang berkaitan; dan

13. untuk apa-apa tujuan yang dikehendaki atau dibenarkan oleh undang-undang, peraturan-peraturan, garis panduan dan/ pihak berkuasa yang berkenaan.

Penggunaan dan Penzahiran Data Peribadi

Kami akan menggunakan dan menzahirkan data peribadi anda untuk tujuan-tujuan data peribadi tersebut dikumpul, sepertima yang telah dinyatakan di atas dan untuk apa-apa tujuan sekunder.

Kami akan menzahirkan data peribadi anda, sekiranya perlu, kepada entiti yang berkaitan dengan kami, tuan tanah, pembekal perkhidmatan, dan/atau kontraktor yang membantu kami dalam menyediakan dan/atau membekalkan produk dan perkhidmatan kami.

Walau apa pun yang dinyatakan di atas, kami mungkin perlu menzahirkan data peribadi anda berikutan kepada obligasi kontraktual kami dengan anda anda atau dengan mana-mana pihak ketiga, kepada tuan tanah bagi kawasan parkir yang kami uruskan dan kendalikan, serta kepada juruaudit kami yang hendak menjalankan audit terhadap perkhidmatan dan perniagaan kami.

Melainkan apa yang dinyatakan di atas, kami tidak akan menggunakan dan/atau menzahirkan data peribadi anda melainkan:

1. kami telah mendapatkan kebenaran dari individu berkenaan;

2. pihak ketiga yang kami dedahkan atau zahirkan data peribadi tersebut merupakan ejen kami, pembekal perkhidmatan dan/atau kontraktor kami yang mana kami akan mewajibkan mereka untuk hanya menggunakan dan menzahirkan data peribadi tersebut bagi tujuan data peribadi tersebut dibekalkan dan dizahirkan kepada mereka;

3. pihak ketiga tersebut merupakan suatu pihak yang terlibat dalam urusan atau cadangan urusan (termasuk tetapi tidak terhad kepada) penjualan sebahagian atau kesemua aset dan/atau perniagaan kami;

4. pihak ketiga tersebut merupakan suatu agensi pelaporan kredit, pemiutang anda, bank anda, pembiaya atau pemberi pinjaman anda dan/atau pemberi kredit anda; dan

5. penzahiran tersebut adalah diperlukan, diwajibkan dan/atau dibenarkan oleh atau menurut undang-undang.

Pemasaran

Selain daripada di atas, kami juga boleh menggunakan data peribadi anda untuk menasihatkan dan memaklumkan anda mengenai produk-produk baru, perkhidmatan-perkhidmatan baru dan/atau inisiatif pemasaran yang kami kira mungkin menarik minat anda. Ini boleh termasuk tetapi tidak terhad kepada, produk dan/atau tawaran perkhidmatan, surat berita dan maklumat umum mengenai kami dan/atau pihak ketiga.

Sekiranya anda tidak mahu menerima maklumat dan memberhentikan langganan mengenai produk-produk kami dan perkhidmatan-perkhidmatan kami, anda boleh menghubungi Pegawai Privasi Pelanggan kami dan meminta untuk dikeluarkan daripada daripada senarai edaran yang berkaitan (butir-butir untuk menghubungi Pegawai Privasi Pelanggan kami terdapat di hujung Notis Privasi ini).

Kami harus membawa kepada perhatian anda bahawa pemberhentian langganan tersebut tidak akan memberhentikan penghantaran emel yang berkaitan dengan perkhidmatan kami seperti emel pentadbiran berhubung dengan tetapan akaun anda melainkan sekiranya anda telah menamatkan akaun anda dengan kami.

Capaian/Akses

Anda adalah dialu-alukan untuk memohon untuk diberikan capaian kepada data peribadi anda dalam simpanan kami pada bila-bila masa. Sekiranya anda ingin berbuat demikian, anda boleh pada bila-bila masa log masuk kedalam akaun atas talian anda di laman sesawang kami di www.secureparking.com.my dan melihat data peribadi anda dalam simpanan kami.

Sekiranya terdapat data peribadi anda yang tidak terdapat dalam akaun atas talian tersebut atau anda tidak dapat membuat capaian kepada data peribadi anda, sila hubungi Pegaiwai Privasi Pelanggan. Pegawai Privasi Pelanggan kami akan berusaha, setakat mana yang mungkin, bagi membolehkan anda mencapai data peribadi anda tersebut dalam masa dua puluh satu (21) hari dari tarikh Pegawai Privasi Pelanggan kami menerima permintaan anda tersebut. Sekiranya kami tidak dapat memenuhi permintaan anda dalam tempoh masa dua puluh satu (21) hari sepertimana yang dinyatakan di atas, Pegawai Privasi Pelanggan kami akan berusaha bagi memenuhi permintaan anda itu dalam tempoh tiga puluh lima (35) hari dari dari tarikh kami menerima permintaan tersebut.

Walaubagaimanapun, di mana:

1. identiti data subjek tidak dapat dikenalpasti dari maklumat yang diberi;

2. pemberian capaian tersebut akan memberi kesan kepada privasi orang lain;

3. permintaan capaian tersebut adalah remeh dan rumit;

4. kos yang timbul adalah amat tinggi;

5. terdapat maklumat komersial sulit yang mungkin didedahkan;

6. data peribadi tersebut terdapat dengan pengguna data yang lain dan pengguna data tersebut tidak dapat mematuhi permintaan untuk membuat capaian atau akses tersebut;

7. terdapat tindakan undang-undang sedang berlangsung atau dijangkakan akan diambil; atau

8. capaian atau akses tersebut boleh dinafikan di bawah undang-undang atau oleh agensi penguatkuasaan undang-unsang

Kami mungkin tidak dapat memberikan capaian atau akses kepada data peribadi anda dalam simpanan kami. Sekiranya kami menafikan dan/atau tidak dapat mematuhi permintaan anda itu, kami akan memaklumkan kepada anda sebab-sebab penafian dan/atau ketidakupayaan kami untuk mematuhi tersebut.

Sila ambil perhatian bahawa kami mungkin akan mengenakan bayaran yang munasabah terhadap anda bagi memproses permintaan anda untuk mencapai atau mengakses data peribadi dalam simpanan kami. Jumlah bayaran yang kami akan kenakan adalah bagi menanggung balik kos kami dan jumlah yang akan dikenakan adalah sepertimana yang ditetapkan dalam Peraturan-Peraturan Perlindungan Data Peribadi (Fi) 2013 atau sebarang pindaan dari semasa ke semasa.

Kualiti & Pembetulan

Kami berusaha untuk memastikan data peribadi dalam simpanan kami sentiasa tepat, lengkap dan terkini pada setiap masa. Sekiranya pada bila-bila masa anda merasakan bahawa data peribadi anda dalam simpanan kami tidak tepat, tidak lengkap atau tidak terkini, anda harus dengan serta merta maklumkan kepada kami maklumat anda yang tepat, lengkap dan terkini. Kami akan menggunakan usaha yang munasabah untuk memastikan maklumat anda tepat dalam masa dua puluh satu (21) hari dari apabila Pegawai Privasi Pelanggan kami menerima permintaan anda untuk pembetulan tersebut. Sekiranya kami tidak dapat membuat pembetulan tersebut dalam masa dua puluh satu (21) hari tersebut, kami akan memaklumkan kepada anda ketidakmampuan kami untuk membuat pembetulan tersebut dalam tempoh masa yang munasabah serta kenapa kami tidak dapat berbuat demikian. Walaubagaimanapun, kami akan berusaha sedaya upaya untuk memenuhi permintaan anda untuk membuat pembetulan tersebut dalam masa tiga puluh lima (35) hari dari apabila Pegawai Privasi Pelanggan kami menerima permintaan anda untuk pembetulan tersebut.

Secara alternatif, anda boleh log masuk ke dalam akaun atas talian anda dengan kami di laman sesawang kami di www.secureparking.com.my dan anda boleh mengemaskini maklumat anda secara sendiri. Pihak kami mencadangkan anda menggunakan cara ini kerana cara ini adalah lebih pantas dan mudah untuk anda membetulkan maklumat anda. Sekiranya anda tidak dapat membetulkan maklumat anda atau terdapat maklumat anda yang dikunci dari diubah, anda boleh menghubungi Pegawai Privasi Pelanggan kami dan Pegawai Privasi Pelanggan kami akan berusaha secara terbaik untuk membuat pembetulan untuk anda.

Bagaimana Kami Menyimpan Data Peribadi

Dalam usaha kami untuk melindungi data peribadi anda, kami mengehadkan jumlah pegawai kami yang boleh mencapai dan mengakses data peribadi anda serta jumlah data anda yang boleh dicapai atau diakses oleh mereka. Hanya pegawai yang secara khusus dan benar-benar perlu mencapai atau mengakses data peribadi anda untuk melaksanakan tugas mereka diberikan kelulusan untuk membuat capaian atau mengakses data peribadi anda. Pegawai-pegawai kami adalah pada setiap masa diwajibkan untuk menghormati data peribadi anda dalam simpanan kami dan memastikan data peribadi anda sentiasa disulitkan dan dirahsiakan.

Kami mengambil langkah yang munasabah untuk memastikan data peribadi anda dilindungi dan selamat dalam simpanan kami dari sebarang kehilangan, salah guna, dan pengubahan atau pemindaan yang dibuat tanpa keizinan. Sebarang data peribadi yang anda dibekalkan secara elektronik akan disimpan dalam server kami yang dilindungi dan selamat. Kami juga menyediakan dan mengekalkan prosedur-prosedur serta tahap keselamatan yang munasabah bagi menguruskan, melindungi, menggunakan dan menyimpan rekod-rekod fizikal kami yang mengandungi data peribadi anda.

Laman Sesawang & Kuki (Cookie)

Dalam usaha kami memastikan kami memenuhi keperluan serta kehendak pengguna laman sesawang kami serta di samping mambangunkan dan memastikan perkhidmatan atas talian kami berkembang, kami mungkin mengumpulkan sejumlah maklumat dengan menggunakan kuki atau sebarang peralatan elektronik yang serupa.

Kuki adalah sejumlah kecil maklumat yang dihantar dari server laman sesawang ke komputer anda. Kuki ini digunakan untuk menyimpan dan mengekalkan maklumat log masuk serta lokasi anda bagi memastikan pengalaman anda ketika menggunakan laman sesawang kami mudah dan mesra. Kami tidak menggunakan kuki untuk mengesan aktiviti-aktiviti atas talian anda sebelum mahupun selepas anda meninggalkan laman sesawang kami. Tiada mana-mana syarikat lain yang mempunyai akses atau capaian kepada kuki anda.

Perubahan Kepada Notis Privasi Kami

Kami mungkin, pada bila-bila masa, mengemaskini atau mengubah Notis Privasi kami, dari semasa ke semasa, apabila kami berasakan perlu untuk berbuat demikian. Sekiranya kami berbuat demikian, kami akan menyiarkan Notis Privasi kami yang telah dikemaskini di laman sesawang kami yang mana akan menggantikan versi sebelumnya. Notis Privasi kami yang terkini akan terpakai apabila disiarkan sama ada kami telah memberikan apa-apa notis kepada anda atau tidak mengenai perubahan atau pengemaskinian Notis Privasi kami.

Penyelesaian Aduan

Kami sentiasa komited untuk meningkatkan prosedur serta memastikan data peribadi anda yang kami proses sentiasa disimpan dan digunakan sewajarnya. Sekiranya anda berasakan bahawa kami gagal untuk menggunakan dan menyimpan data peribadi anda sepertimana menurut Notis Privasi kami ini, kami meminta anda untuk memaklumkan kepada kami supaya kami mempunyai peluang untuk menyelesaikan sebarang isu yang anda hadapi ke tahap kepuasan anda.

Kami akan memasukkan anduan anda kepada log kami dan Pegawai Privasi Pelanggan kami akan:

1. mendengar kepada aduan dan ketidakpuasan hati anda;

2. membincangkan dengan anda cara-cara bagaimana kami boleh membetulkan keadaan; dan

3. mengambil tindakan yang boleh menyelesaikan aduan dan meningkatkan cara kami mengendalikan data peribadi anda sekiranya perlu.

Penzahiran Data Peribadi Ke Luar Negara

Kami tidak akan menzahirkan data peribadi anda kepada mana-mana orang yang berada di luar Malaysia melainkan di mana kami diperlukan atau diwajibkan untuk berbuat demikian oleh syarikat induk kami atau untuk apa-apa tujuan pentadbiran.

Percanggahan

Notis Privasi ini disediakan dalam dua bahasa, Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris. Sekiranya terdapat apa-apa percanggahan kedua-dua versi tersebut, versi bahasa Inggeris akan dirujuk dan digunapakai.

Hubungi Kami

Sekiranya anda mahu mencapai atau mengakses sebarang data peribadi anda dalam simpanan kami atau anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai Notis Privasi ini, anda boleh menghubungi Pegawai Privasi Pelanggan kami:

Nama: Mr. Mak Jee Chew – Pengurus – Jabatan Pengurusan Risiko

Emel: jcmak@secureparking.com.my

Alamat: Wisma Secure Parking,

   L-G-05, Block L, Pusat Dagangan NZX,

   No.2, Jalan PJU 1A/41B, Ara Jaya,

   47301 Petaling Jaya, Selangor

 

Dikemaskini pada: 01 Februari 2017